неділя, 17 грудня 2017 р.

Всі ми знаємо не лише про німецьку пунктуальність, але й про те, що німці дуже люблять смачно поїсти. Хто не чув про німецькі ковбаски, пудинги та рагу? 
    Традиційна німецька кухня, крім безперечного смаку, відрізняється великою розмаїтістю страв, які різняться в залежності від земель (територіальних округів). Це залежить від природних умов і ходу історії, але у всіх без винятку районах Німеччини найбільший успіх мають м'ясні вироби. Різноманітність ковбасок, сосисок, сардельок (Bratwurst), включаючи всесвітньо знамениті білі баварські ковбаски (Weisswurst), призначені не лише для вживання у вигляді закусок або бутербродів, але і в якості інгредієнтів
 до приготування других страв.

         Насамперед це, звичайно ж, відома всьому світі Sauerkraut - тушкована квашена капуста з сосисками.
Далі слідує довгий перелік різноманітних супів, приготування яких неможливе без ковбасок або сосисок, наприклад: картопляний суп з сосисками, гороховий суп з ковбасою, і популярний берлінський Eintopf - густий наваристий суп, якого вистачить замість цілого комплексного обіду!
 Очевидно, з м'яса німці готують чудові другі страви. Дивлячись у меню, просто не знаєш, що вибрати з довгого списку відбивних котлет (Kotelett), шніцелів, биточків (Klops), грудинки на реберцях (Rippchen), кров'яної ковбаси з родзинками (!), Філе по-гамбурзьки, шморбратенів, шнельк-лопсів, біфштексів по-гамбурзьки тощо. Не менш різноманітними є м'ясні «пари» - гарніри, які подаються у вигляді варених або тушкованих овочів, рису, бобових страв.
Цікавим є також той факт, що для жителів східної Німеччини обов'язковим пунктом у меню є страва національної польської кухні «бігоша» - тушкована квашена та свіжа білокачанна капуста, в яку додають різні види м'яса, копченості та гриби. Для німців, чия батьківщина - північне примор'я, головна страва - риба, яку вони варять, тушкують у соусі, смажать або коптять.
Багато цікавого нам розповів волонтер Юліус Франк та навчив готувати  салат з макаронів та  брецелі.

Немає коментарів:

Дописати коментар